lunes, 24 de septiembre de 2007

A la GAM de Diables en solitari

El dijous dia 20 d'aquest mes hem vaig llevar motivat i vaig decidir anar cap a Montserrat altre vegada..



En aquesta ocasió l'objectiu era realitzar la GAM de Diables en solitari, ja que fèia uns dies que li havia "echado el ojo".
Hem semblava una via interessant per la seva llargada (310mts.), perquè tenia entès que en algún llarg s'havien de ficar caxaros, pel séu grau assequible i per que ja tenia ganes de fer el bonic i espectacular sostre d'aquesta paret.

Així doncs a les 11 del matí estava a peu de via i preparat per començar...

Començo dessidint empalmar els dos primers llargs i...recoi! que trencadot que està l'inici del segón!! En el primer (V+)fàs un flanquèig que està equipat, i el segòn (V+) el vas fent en dièdre. Et vas trobant algúns parabolt i pitons, però hi ha trams que t'els has d'acavar de protegir, jo vaig utilitzar un alien dos friends i un tascó. Aquest segón llarg va millorant amb l'alçada i és molt guapo. Un cop a la segona R ja se sap, rapelar i tornar a pujar.

El tercer (V+)i quart (V) llargs tb els vaig empalmar, aquests estàn equipats i la sortida del tercer es pot fer o en Ae o en lliure que segons ressenya marca 7a. Jo vaig optar per l'Ae, je,je..L'arrivada a la R4 és fa per una corda fixa ja que està super descompost.

I wah! ja hi sóm, el 5è llarg (segons ressenyes i 3er per mi) de Ae desplomat...amb lo malament que s'hem dona l'artifo...si hem veiguéssiu ús farieu un fart de riure...i els que ja m'heu vist ja ús hèu partit la caixa a costa meva,ja,ja,ja....Per sort per fer Ae no es necessita massa tècnica, senzillament hem cansaré un xic més, ja no bé d'aquí ja,ja..
Així doncs el faig i després rapelo....santa paciència ja que al rapelar vaig xapant les cintes i degut al desplom i a la diagonal del recorregut és força entretingut. Un cop altre vegada a la R4 entornemi, a repetir el llarg!

A partir d'aquest llarg i amb la corda de 70mts. que portava es fa dificil avandonar (no impossible eh, je,je..), per tant es tracta de controlar tot lo controlable.

Un cop a la R5 faig el flanqueig i el sostre, que guapo! De totes maneres al sortir del sostre l'esquena hem comença a amenaçar de quedar-se clavada...ús imaginèu quin ridicul que m'haguessin de treure els companys bombers de la Gene perquè m'he quedat clavat de la ciàtica?? jua,jua,jua...seria molt còmic! així que desideixo ignorar-la i a veure si es calma...de totes maneres no m'extranya que es queixi amb la meva súper tècnica d'artifo en sostres,je,je,je...
Al moment de tornar a baixar he de tornar a fer el soste en artifo per poder fer el recorregut de retorn, i un cop a la R entornèmi, el mateix sostre per tercera vegada consecutiva!! tot s'ha de dir, en aquesta última vegada els estreps i jo ja ens haviem fet amics i la progressió va millorar considerablement.

Ja a sobre el sostre hem moria de ganes de tornar a escalar en lliure, i...guai, còm vaig disfrutar en els següents llargs!
El primer va ser de V+ equipat i el segón de 6a hon vaig ficar dos aliens i un tascó, tot i que tb trobes parabolts.
Després vaig fer el que jo crèia que era l'últim, el de IV, però al arrivar a la següent R vaig veure que m'en quedava un més de molt facilot fins al cim....quin pal, ja començava a estar cansat d'estar a la paret!

Total, que després d'escalar les dues vegades de rigor cada llarg finalment vaig arrivar al cim, guai!!!! D'aquí un rapel i ja puc començar el retorn cap a la furgo.

Vaig estar-hi quasi 8h. per fer la via, i vaig recorrer uns 620mts. cap amunt i uns 310 de rapelats, deunidor!!!

Avui estic fet un cromo!!! jua,jua,jua.....

Així doncs acavo el méu relat desitjant que tinguèu unes bones escalades!! fins la propera!!

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Felicitats Miquel!, per la via (que és preciosa) i per haver-la afrontat en solitari!!
Estàs fet un crac!!

Miquel Navarro dijo...

Merci Raquel!
Però això de "crac"... ;) !!