martes, 30 de octubre de 2007

La Wild Planet en solitari.

Avui al matí m'he decidit anar a Vilanova de Meià a fer la via Wild Planet en solitari. És una via de la que ja fa temps que en sento parlar i que per això tenia ganes de fer.
A 2/4 de 9 del matí ja estava a punt de marxa, tot hi que fèia un biruji que espantava, je,je...

El material que porto és el següent: Arnés, daisy, casc, gats, corda de 70mts. (fins aquí molt opi oi? ;)), 14 cintes exprés, 2 estreps, 4 xapes recuperables, 8 moscates de seguretat (x R's i x els "aparatejos"), diverses bagues (x R's, x si trobo alguna sabina, i per altres..), grigri, politja autoblocant, soloist, joc de tascons (que no utilitzaré), aliens (els 6), friends rock empire (del 2, 2,5, i 3 i que el núm. no equival als camalot), 1 camalot del 3, 3 cordinos per si s'han de fer maniobres amb la corda, altres cordinillos (per possibles ponts de roca o per si avandono), gomes pel cavell (que si, que si, no rigueu eh! ;)), 1,5l d'aigua, el mòbil, un xiulet (per si no hi ha covertura o no arrivo al mòbil), les ressenyes, la camara de fotos i...uf! segur que em deixo algo però ja stic col.lapsat, je,je.....Ah si, em vaig dixar la cinta dissipadora a casona!
Aquesta via fa uns 270mts. amb grau màxim de V+ i A1 repartida en vuit llargs ( 15mts. IV, 30mts. Ae V+, 35mts. IV A1 V, 45mts. V+, 40mts. V, 40mts. IV, 30mts. V, 20mts. V+) dels quals jo he empalmat els dos primers i els dos últims.

A partir del quart llarg és "un pal" avandonar ja que amb la corda de 70 hauria de fer forçes maniobres. Per sort el grau resulta ser el que marquen les ressenyes de la guia de Vilanova de Meià i no em porta problemes.

Doncs començo!!!
Ll1 + Ll2: el primer llarg com ja he dit és de IVº i no està equipat, però és molt curtet i s'hi pot ficar el què es vulgui, a gust de l'escalador. Jo hi he ficat el camalot del 3 i el rock empire tb del 3. Poc després de la primera R comença l'artifo. El primer tram tira una mica enrera, i després passa a ser vertical. Està equipat però s'han de ficar algunes xapes recuperables. Jo he anat a la R de la via del costat ( fase terminal) que és més comode. Recoi, com sempre! grrrrr!!! sóc un negat amb l'artifo i segur que gasto masses forçes per anar de seguro a seguro....mecaxis!! per cert, he utilitzat els dos estreps, perquè sóc un negat i perquè amb el pès de la corda a l'esquena millor minimitzar esforços! (encara que no sigui així! je,je..)
Ll3: Comença amb un flanqueig molt guapo de IV+ on hi trobes alguns burils i algo més (o ponts de roca o algún pitó, no ho recordo), en aquest tram no he ficat rès. Tot seguit comença l'artfo, que fins a l'últim pas està equipat tot hi que hi ha algun cordinillo que no fa massa bona pinta i alguna xapa que esta a parir (vull dir feta caldo!). S'ha d'utilitzar alguna xapa recuperable. En l'últim pas d'artifo, tot hi que es probable que hi hagi qui surti directament en lliure, jo hi he fet un A1 ja que el pas en qüestió em semblava més de Vº i passava d'estrebar-me amb el "moxilón" a l'esquena, així que he enteforat els dos aliens més petits en un forat, cinta, estreps i...amunt! D'aquí se surt prou bé fins a la R amb un tram de Vº.
Ll4: Aquest llarg és de IVº en la primera part i V+ molt guapo en la segona. Jo he colocat l'alien vermell al poc de sotir de la R per tal d'orientar-la pero no he ficat rès més ja que m'he trobat un pitó (que no es vèu fins que el toques amb el nas) i una mica més amunt, en el pas fi, hi havia un o dos burils. després passes d'esquerra a dreta per una sabina que en cas de caiguda te la pararia i al cap de poc ja s'arriva a la R. Per trobar el pitó que us he dit només cal seguir la lògica, és a dir, anar pel el lloc més facilillo i de bona roca que va amb tendències a esquerra tal com indica la ressenya ja que si us "ensigalèu"per altres trams tb fàcils però més cutres no el veurèu!

Ll5: Aquest és el llarg de més mala roca ja que està força trencat. És un llarg de Vº en dièdre. Jo hi he trobat algún pitó i diria que un parell de burils (osti que no m'en recordo), i entre pitó i buril he ficat l'alien gris.

Ll6: Molt facilón, de IVº on diria que no hi ha rès (o potser un pont de roca? Déu méu com estic!!), jo hi he ficat un alien, una sabina (b, ja m'entenèu, no l'he plantat pas!) i un rock empire que deuria ser del 2,5 o 3. La R és a una sabina. Per mi solet en tenia de sobres, llastima que no responia als méus comentaris (wah, fatal, cada cop pitjor!), però per dos o més segur que no és massa comode.

Ll7 i Ll8: Es comença flanquejant a la dreta fins que sóm a sobre del sostre (a sobre del sostre??? com es pot estar a sobre del sostre?? ai,ai,ai....portèu una camisa de forçaaa!), és troba algun (que potser en son dos) pont de roca. Després pillem de recte una placa molt guapo on hi ha algun buril. Sobre la placa hi ha una sabina no massa gran on hi ha un cordino fet caldo...a l'igual la R 7 es feia aquí ja que efectivament està a 30mts. Jo he seguit fins a la feixa i us recomano que fèu el mateix ja que la ressenya marca que està a 35mts. però jo diria que està a 20. Després d'aquesta teòrica R de la sabina s'arriva a una bona repisa, fixèu-vos que un xic a l'esquerra de la vertical de la R (osti, fins hi tot m'estic perdent jo! amb les meves indicacións ja m'hagués fumut d'altabaix!) hi ha un buril. d'aquí un passillo de V/V+ i ja sóm a la feixa!! on un xic a l'esquerra hi ha dos espits que es veuen b.
Doncs amb tot això n'he tret unes 5h. d'escalada, uns 540mts. escalats (al fer-ho dues vegades....per qui no conegui això d'escalar sol: primer es puja equipant, després es rapela i per últim es torna a pujar treient el material.), uns 270 de rapelats, una gran experiència i molta diversió i aventura!




Si, diversió ja que certament m'esperava que fós més txunga i per això no ho he passat malament en cap moment i hi he pogut anar força relaxat (no desconcentrat) i amb unes bones sensacións d'aventura com t'ofereix aquesta via.

Wah, em sembla que si entenèu les meves explicacións sóu uns/es superdotats/des!!

Doncs ja per acavar i no enrotllar-me més (teeela avui eeeeh!), només dir-vos que és una via molt guapa i molt recomanable dins de les de la seva categoria.
Aquí teniu l'enllaç d'uns amics que tb la vàn fer fa poc :






7 comentarios:

Miquel Navarro dijo...

No em penso barallar amb les fotos, ale, així es queden! je,je..

Raquel dijo...

Ei Miquel!!
Felicitats per la via, pel disfrute en solitari (quina enveja...)i per l'article! Que ja era hora que no resumissis tant!! Je, je!!
Jo ho entenc... seré superdotada? Je, je!! Que no, que s'entén de debò!

Piter dijo...

jeje ja veig que et vam fer venir enveja..

Res solitari.. que a veure quan anem a tibar-li una mica !!!

Miquel Navarro dijo...

Raquel: merci! tia que tampoc resumeixo tant....o si? ups! je,je..

Piter: ei, que vau ser la gota que fa bessar el got! ja tenia ganes de fer-la, però al veure que havieu disfrutat tant...no m'en vaig poder estar!! je,je..doncs a veure quan quedèm campió!!

Anónimo dijo...

Collons Miquel, no em vas dir res el Dissabte que feia un parell de dies havies fet aquesta via, quina enveja, a veure quan quedem i m'ensenyes truquillos d'escalada en solitari, si home si, farem dos cordades d'una persona per cordada.
Felicitats
Xavi Vall

Isidre Escorihuela dijo...

Envejaaaa, sana. Moltes felicitats noi. Haviam si mi posso en això del solitari (hemmm)

Miquel Navarro dijo...

Xavi: ei no t'en vaig dir rès perquè...recoi! no sé....perquè no era important?? twix,twix...pasapalabra! Ei ja saps que quan vulguis anèm a fer unes practiquilles, je,je,je...fa temps que ho dièm i no ho fèm oi?! ja,ja,ja...vaia dos estèm fets!!
I merci!

Isidre: ei merci!!! endavant amb això del solitari que ja veuràs lo guapo que és!! :)