miércoles, 19 de diciembre de 2007

Esportiva a "Sardegna"!

Doncs entre el 4 i el 8 de desembre vam estar fent esportiva per Sardenya el súper equip de la foto...si...ja sé...tots sóm molt guapos...i si, tb sé que jo sóc el més guapo...! (uuuuiiii que començo fort avui....potser el millor serà que no em llegiu! ;))


D'esquerra a dreta sóm: David, Vanessa, Manu (el de dalt), l'altre David II(el de baix) i jo.

Miraré de fer un resum molt resumit procurant que algo de tot plegat s'entengui....és que em passa que recordo la zona aproximada on vam escalar...però....glup's!....no recordo els sectors!!
Si, ja sé, ja sé que aleshors no servèix de rès que en faci la piada però la Vanessa i el David segur que ho recorden tot, així que si a algú li pica el guasanillo i vol més info que pregunti i jo li aconseguèixo.
Que perquè no els hi he preguntat avans de fer aquest escrit? doncs senzillament quan parlo o escalo amb ells rièm tant que s'em oblida parlar de Sardenya...si si, ja sé que sóc molt totxo...però és el què hi ha, je,je..

Apa, no preguntèu més que començo!
Com arribar-hi:

Nosaltres vam volar amb Ryanair el dia 4 al vespre per 36 euros i "pico" anar i tornar. El prèu inclou facturar una motxilla de 15 kg. i en pots portar una altre a dalt de 10 kg. N'hi ha de sobres per portar-ho tot plegat. Curiosament la que portava menys pès era l'unica noia de l'equip, la Vanessa, i qui en portava més era jo...ups!...però que consti que un cop allà li vaig haver de deixar la màquina de cera calenta a la Vane...(uffffff! quin nivell!)

Com moures:

Diuen que el millor és en espiral...però com que no té rès a veure amb escalar passarèm a un altre tema. (wah!)
Transport:

Vam llogar una renault....recoi!....mecaxis!!!... suposo que era una Scenic...si, diria que si. Doncs això, que la vam llogar previament per telf. però es pot llogar al mateix aeroport sempre hi quant arribèm en hores que la oficina estigui oberta...diria que tanquen a les 23h.
Segueixo: el vem llogar a Europcar per 36 € x persona els 4 dies, de totes maneres hi ha cotxes més petits i molt més econòmics.

Les nits:

Portàvem dues tendes i el listillo de torn...osease jo....vaig fer vivac tres de les quatre nits.
La primera la vam fer en un camí avans d'arrivar a Osilo...possiblement el camí més humit de tot Sardenya...si és que tenim una vista....
La segona en el pàrquing del sector de cala...cala....cala noséquè, aprop de sta. Teresa Gallura, totalment al nord de l'illa.
La tercera prop de les parets d'Isili...on em van deixar colar dins la tenda, je,je,je...de totes maneres estàvem tant apretujats que haviem de vigilar de no morrejar-nos en somnis, a més hi havia "algun bandido" que deixava anar gasos altament tòxics mentres dormia...serà el mateix que els allierava dins el cotxe? twix..twix! ...a dia d'avui seguèix sent un misteri ...riruriruriruriru....però apa que no vaig dormir b!!
La quarta...ningú va dormir pel fort vent!!! La vam passar a....a.....recoi veig que no recordo rès! bueno, si, recordo "trechento grami" i " bomboneta"...però no b al cas oi?!. Total, que la vam passar a prop d'Algher, més concretament prop de la "Grotta di Nettuno"...i....a el David i la Vanessa s'els hi va trencar la tenda i per tant ell no va dormir sobre la tenda i ella tampoc va dormir dins el cotxe. El David II i el Manu tenien que anar esquivant les barilles de la tenda i de tant en tant és menjaven la lona tb degut al fort vent, així que tampoc van dormir a la seva tenda. I jo....no vaig trobar cap lloc per arresarar-me del vent i per tant tampoc vaig dormir dins el méu sac...I és que quan dic que no vam dormir a tal lloc o a tal altre... és perquè no vam dormir ni gota!

Els sectors:

Ui,ui,ui...

El primer dia vam estar a Osilo al sector "la muralla" (però en italià eh!) i tot i que és possible que el grau estigui una miqueta regalat en alguna via el sector ens va agradar a tots. Les vies eren algunes de placa vertical, altres de desplóm i altres de placa amb algún bombo. Vies si no recordo malament d'uns 20mts. (?) en bona roca calcària.

El segon dia vam anar totalment al nord, a cala noséquè...(sorry)... on la paret era d'un granit que fèia unes formacions espectaculars. Realment en aquest sector només va triumfar la Vanessa seguida del David, ja que les vies són de pura adherència...uf com vaig patir!!!

De totes maneres en aquest sector no s'hi poden escalar masses vies, nosaltres vam començar per un parell de V, després un 6a+ super espectacular ja que semblava que escaléssis un edificí del Gaudí i un 6c des del que es pot fer un 6b de segón...i tot plegat degut a que a moltes vies hi han tret els primers seguros i d'altres els seguros estàn fets caldo ja que el sector és a tocar de mar...de totes maneres només per veure les formacións de la pedra va valdre la pena anar-hi.


El tercer dia vam estar en un parell de sectors d'Isili (força al sud), el primer era de desploms ja que plovisquejava una mica, i on hi havia unes vies molt espectaculars però que malauradament estàven molles....snif...snif...i quan va parar ens vam dirigir a un sector del costat molt guapo, un pany de paret vertical amb alguns bombillos (depenent la via) amb molt bona roca i on predominàven els bidits....wah, com vam disfrutar!! aquest dia tots vam fer entre 7 i 10 vies...

L'últim dia ja estàvem fets caldo i el sector era aprop d'Algher, pròxim a la "Grotta di Nettuno". Realment ningú va fer rès destacable....bueno, el David va fer un 7a+ a vista que....que....jua,jua,jua....en realitat es podria dir que era 7a+/6a+.....ai que no puc parar de riure...rès, no em fèu cas, coses nostres!



Les guies:

Nosaltres portàvem la titulada "pietra di luna" (o algo així) que té uns...mmmm.....20 anyets mes o menys, però l'últim dia vam trovar a les llibreries d'Algher una guia nova i actualitzada però que no recordo si només era del nord de la illa o si hi sortia tota....

Aquest era el méu segon viatge a Sardenya i recomano tots els sectors menys el del nord si el que es vol és únicament escalar, de totes maners en l'anterior ocasió vam estar a Cala Gonone on hi ha tb sectors molt recomanables hi on es poden trobar ressenyes en un mapa desplegable que venen a Dorgali.
La Vanessa em va passar un munt de fotos, però sóc tant crack amb el tema que no les sé obrir, per tant les que he penjat són totes les que vaig tirar jo, ju,ju,ju....

Doncs ale, si algú necessita més info que no es talli i pregunti!!!

6 comentarios:

Piter dijo...

Ieps vedell !!

Cagun dena el teu blog s'actualitza que dona gust eh !! Ja veig que prova tot be.. a veure si coincidim aviat !!

Anónimo dijo...

he trobat el teu blog per quasalitat, no et llegia desde que escribias en altres foros (drag i gos )en solitari, marca de la casa.
m´agrada haberte retrobat, sempre agrada saber dels maquines.

Miquel Navarro dijo...

Piter: ei que ultimament estic una miqueta apalancat amb això del blog, je,je...seràn les festes?? segur! Doncs si, a veure si coincidim aviat..que ja veig que no pares megacrack!!!

Anther: Ups! quin "piropo" dir-me "maquina"....twix,twix...quina vergonyeta...però de màquna rès...que el què faig està a l'abast de tothom!! de totes maneres Merci!!

:)

Piter dijo...

Festes !! coi.. em molen les teves festes... des de principis de novembre !!! jajajaja

Nano... aquest any tampoc pinta d'esqui de muntanya... haurem de seguir amb la roca ...

Anónimo dijo...

Ei company! sóc el Miquel Blanco em vull posar en contacte amb tú.
Em pots escriure a miquelnargo@hotmail.com. Fins aviat!

Núria G. dijo...

Carai tu!! mira que n'es de petit el mon que el tal Manu que dius es company meu i bé, tmb conec al david i la vanesa... i ara et preguntaras qui soc jo? doncs coneguda de la raquel tmb, compartim grup d'escalada :D

Em sembla que aquí tots ens coneixem...