domingo, 11 de noviembre de 2007

La Cràpula de Terradets.

Ahir vam anar amb la Raquel i el Roger a fer la via el Crapula, de Terradets, a la paret de l'Amanita. Les ressenyes la marcaven de 6b+, A2 i té un 385mts. ( 8 llargs)

El material que vam dur va ser: friends del 0 al 4 (tots els aliens i la resta camalots) repetint-ne un parell (tot i que potser no seria necessari), el joc de tascons, alguns cordinillos, 1 estrep per cap (que no vam utilitzar) i unes 14 cintes (wah! tampoc en recordo el nombre exacte. )


A la via s'hi van trobant algúns pitons i ponts de roca, tot hi que t'els has d'equipar bastant, i a les R's normalment i trobèm dos pitons i un espit.


Ll1: (6a màx.) El primer tram va tirant cap a la dreta i acabes pujant per un diedre fins a la R. En general és de bona roca tot i que avans d'arrivar a la R passes per un tram amb alguna savina i algunes herbòtes.

Ll2: (6a màx.) Es comença per un dièdre/xemeneia que d'entrada sembla una mica trencadot, però quan hi ets es fa molt b. Després et desplaçes a la dreta i la ressenya et marca que no vagis amunt abans d'hora...jo em vaig saltar el primer tram que intuïa que era el que marcaven les ressenyes i... després vaig tirar amunt...mal llamp!! no era per aquí!! tindria que haver flanquejat un xic més!...quan m'en adono ja és massa tard ja que estic en una zona de blocs descompostos i "matojos" que fan massa complicat el "destrepe". És igual, tinc més o menys clar on queda la següent R i em queden un munt de "catxarros" per colocar, així que vaig tirant...fins que a uns 10mts. de la R el roce de les cordes m'impedèix avançar, així que aprofitant que em trobo en una repisa tibo uns metres de corda i els "apalanco" allà mateix per tal de poder fer el "tramillo" vertical que em quedava. Al arrivar la Raquel a la R m'informa de que les cordes estàven liades en una savina...ja em semblava a mi!!. Aquest llarg fa uns 50mts. i la R és molt comode.

Ll3: (V+,A1 màx.). Wah!, aquest llarg és una passada ja que flanquejes el sostre per una boníssima bavaresa invertida en molt bona roca. La ressenya marca dos passos d'A1 però hi vam fer dos A0 ja que hi havia un pitó i un espit als quals s'hi arrivava sense problemes.

Ll4: (6b, A2 màx.) Al poc de sortir d'aquest llarg ja trobes el desplom que les ressenyes et marca que té dos passos d'A2...realment jo hi vaig fer un A0 (ells tb al poder-se pillar de la cinta que hi vaig deixar) i tant el Roger com la Raquel consideren que ho vaig fer per una qüestió de llargada...snif,snif...sempre que em surt algún pas guapo ningú recorda que sóc calvo...però si que sóc alt!!! (grrrrr! je,je,je...). Fós com fós per mi va ser el pas més dur de la via.
Quan surts del sostre et trobes dins d'un bonic dièdre, i un tròs més amunt, després d'una savina, hi torna a haver un tram molt guapo per una bona fisura diagonal on la ressenya marca que és 6b...però podria ser un xic menys (no oblidèu que com que sóc alt sempre arrivo a les preses bones, per tant si el pas en qüestió fós 8c+ per a la majoria....per mi no seria més de IV o IV+...grrrr!!! ja,ja,ja...com estic amb aquest tema eh!! és que ja m'el prenc amb conya perquè no hi ha dia que escali que no em recordin el méu 1,90 d'alçada....ei obriu els ulls, que 1,90 si no s'és guapo no servèix de rès!!! jua,jua,jua...com s'em envà la pirula!! però vaaaaaaaale, reconec que en alguns passos si que influèix la meva alçaaaaaaada! ;))) ) Mecaxis! tant enrrollar-me i ja no recordo com era la R...en tot cas dos pitons, un espit i de fet cap d'elles era massa incòmode.
Ll5: ( 6a màx.) Surts de la R i al poc pilles un dièdre força guapo per després desplaçar-te a la dreta i acavar de pujar per un tram facilillo fins a la R......Mecaxis la mar! s'em estàn solapant els llargs 5, 6 i 7 dins el méu cervell...ai,ai,ai..és que còm que hi anava de segon....no m'hi fixo tant! De totes maneres diria que la descripció del llarg és força correcte.

Ll6: (V+ màx.) Aquí recordo que asseguràvem al Roger des d'una bona repisa on hi havia un bon arbre. Tb recordo que el primer tram del llarg era el de V+ ....on es passava a un dièdre guapo tb del mateix grau i s'acabava d'arrivar a la R (2 pitons) per un tram facilillo. O vèus home! mica en mica o vas recordant!! :)

Ll7: (IV màx.) Llarg que tira tota l'estona cap a l'esquerra i que es molt fàcil. R amb dos espits i en una espècies de feixa. Hi estàs de guais a pèu pla.

Ll8: (6b+ ??? màx.) En principi aquest llarg tenia que ser el més puta...no sé...el Roger va seguir b les ressenyes, es va anar trobant algún pont de roca i un paravolt....però no va trobar el 6b+...twix,twix....En aquest llarg se surt per una fisura molt guapa per anar a petar a un tram on hi vas trobant forçes preses per finalment acabar en un flanqueig cap a l'esquerra abans d'arribar a l'última R i on a mi em va semblar el tram més dificilillo del llarg...de totes maneres comentant la jugada no li ficàvem més de V+ a tot el llarg i si molt m'apures fins hi tot 6a...però no 6b+....a veure si parlèm amb algú que l'hagi fet i ens confirma el què dièm o senzillament que ens vam equivocar, je,je...

Després d'això vam grimpar un troçet fins dalt i després ens vam desplaçar uns 70mts. a l'esquerra per anar a buscar els rapels de descens.
El primer és a una sabina (on hi ha una baga) al costat de la qual hi ha una fita. Per anar a buscar el segon t'has de desplaçar una mica a l'esquerra i uns 20mts. més avall hi tornèm a trobar un altre arbre (o savina??) amb un altre bagueto. D'aquí el següent rapel baixa vertical fins a un bosquet (50mts. ??) on hem de recollir cordes i desplaçar-nos a l'esquerra (sempre mirant la paret) fins a una alzina on tb hi ha una baga per fer el penúltim rapel que tb baixa vertical fins a una sabina i un espit dels quals fèm l'últim rapel. D'aquí una estoneta de "pateo" i ja sóm al parquing.

Doncs és una via força guapa dins de les de la seva categoria que ens ha costat unes 4h i poc més, i on es disfruta molt sobretot al anar-hi de primer per la "aventurilla" que et comporta.

Així doncs la classifico de via força recomanable, je,je....com la majoria de vies que faig! no serà que estic una mica "flowers" amb les parets??? ;D

I aquí us torno a passar l'adreça del blog de la Raquel, que segur que ho pia millor que jo! :

Per cert, les fotos que he penjat són totes les que vaig tirar...he tornat als méus origens...poca foto i mala qualitat, je,je,je...

5 comentarios:

Raquel dijo...

Ei Miquel!! Doncs jo encara no m'hi he posat... com que avui també m'he passat el dia a la paret... je, je!! Però la veritat... no sé pas si jo ho podré explicar massa millor...
I a veure si et desfàs dels teus origens i tornes a tirar més fotos!! je, je!!
I... com vols que diguem que la causa de que estàs fet una bèstia a les parets és la calva... recordes que sempre portes el casc? Je, je!
No, que estàs fort de veritat!! El tema de l'alçada ho diem per què no se't pugin massa els fums... je, je!! Però a més de fort, ets alt, així que què més vols? Doncs a disfrutar-ho!!

Piter dijo...

Eis miquel ... ja m'agradaria de tant en tant arribar a les preses a les que arribes tu jejeje Per cert.. com us repartiu els llargs de 3 en 3 ??? molt millor un cada un saltejat no ?

Aps... tu el tema vacances entre setmana me'ls haig de guardar per l'any que ve.. que aquest vaig massa liat jeje

Apa.. a veure quan et veig el pel ... aix.. que no en tens jejeje

Vinga vagi b!!

Miquel Navarro dijo...

Raquel: ei doncs veig que diss. la vem tornar a liar, je,je...ara no només es lia tot pels canvis de via d'ultima hora si no que hem evolucionat cap el "no disfrute" d'algún dels membres...uf que txungo!! més val que fèm unes vacances de cordada que tot plegat s'allunya massa de les meves filosofies de paret!

je,je...m'alegro de que el diumenge disfrutéssis de valent!
Wah que fer fotos no em deixa gaudir tant de la via!! Doncs quan faci passos llargs ja em treuré el casc, je,je...
Espero que no tornis a deixar mai més de disfrutar una via!!

Piter: ei nosaltres vèm fer 4 i 4, segurament a ningú li agrada, o al menys a mi no, a l'igual que la Raquel...però sóc conscient que per el fet d'anar 3, la llargada de la via, les poques hores de sol i possibles imprevistos, tot plegat, fa que ens tinguèm que adaptar al sistema de progressió més ràpid...però si, va ser un pal fer quatre llargs seguits de segon...però si s'ha de fer ho faig, je,je...
Doncs ja quedarèm alguna hora perquè em puguis veure el pel i no l'alçada...twix,twix... je,je...
Cuida't molt fiera!!

Raquel dijo...

Ei, que jo vaig disfrutar!!! I crec que voaltres també, no? Doncs res, que la liada ha estat posterior a la via!!

Miquel Navarro dijo...

Raquel: si,si, la liada ha estat posterior i per un mal entès, je,je..i tant que vam disfrutar! :))

Piter Rectificació!!!: ei rectifico sobre lo de compaginar els llargs en via ràpida!!! ahir ho vam discutir amb la Raquel x mòbil i he arrivat a la conclusió de que els dos sistèmes són igual de vàlids i per tant hi haurà gent que li funcionarà d'una manera i gent de l'altre!! je,je..

:)) ns veièm!!!